KORTGEDING

‘Wevers wint kort geding tegen de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en mag als turncoach naar de Olympische Spelen’ luidde het nieuws gisteren en vandaag. Arbeidsrechtelijk is hij in zijn gelijk gesteld, maar wat betekent deze uitspraak voor de slachtoffers en de transitie naar een veilig sportklimaat?

Al sinds vorig jaar zomer loopt er een tuchtzaak bij het ISR tegen hem. Nadat ik mijn 20-pagina’s dikke verklaring met ernstige aantijgingen aanleverde, volgde er radiostilte vanuit hen. Ik sprak meerdere keren mijn zorgen uit over het trage verloop van het proces. Hoe kan het zijn dat bijna een jaar later nog geen enkel perspectief is op behandeling van de zaak? Het kan toch niet zo zijn dat de tuchtzaak geen zichtbare vooruitgang laat zien, maar de beklaagde trainer ondertussen wel uitkomt voor Nederland op de Olympische Spelen? Het heeft er alle schijn van heeft dat deze zaak gerekt wordt, met nog meer onrust (en schade) tot gevolg. Hoe eerlijk is dit proces eigenlijk?

Wat betreft de Olympische Spelen, lijkt de bal nu bij NOCNSF te liggen. Zij kan ervoor kiezen een trainer van besproken gedrag toch niet mee te nemen. De sport staat volgens mij in dienst van een evenwichtige ontwikkeling van de mens, waarin waardigheid, integriteit en respect voor de ander voorop staat. Ik hoop dat NOCNSF een weloverwogen keuze maakt alleen maar trainers mee te nemen naar Tokio die van onbesproken gedrag zijn. In het belang van een veilig sportklimaat en imago van de sport. Duimen maar.

Bron: LinkedIn Petra Witjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s