Newsblog Leopard

Home » Algemeen (oud) » ‘Dit is bewijs, dit zijn feiten’

‘Dit is bewijs, dit zijn feiten’

Berichten

Kerry: ‘High confidence’ Syria used chemical weapons

August 30, 2013 1:24 PM EDT — The Obama administration has “high confidence” that Syria used chemical weapons to kill civilians based on a dossier of evidence, Secretary of State John F. Kerry said Friday (The Washington Post).

De Verenigde Staten ‘weten’ dat de Syrische regering gifgas heeft gebruikt. Als de VN verlamd zijn, zal de Amerikaanse regering haar eigen gang gaan en in overleg met het parlement handelen, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry vrijdag 30 augustus 2013 in een toespraak.

De regering van de VS weet dat herhaaldelijk chemische wapens zijn ingezet, aldus Kerry. Die kwamen uit het gebied dat in handen van de regering is en raakten plaatsen onder controle van de rebellen. Manschappen van het bewind van Assad die in de buurt waren, werden van tevoren opgedragen gasmaskers te dragen. De aanval met chemische wapens op 21 augustus in Syrië is een misdaad tegen de mensheid, aldus Kerry. Hij noemde de Syrische president Assad een ‘moordenaar’.

Kerry: ‘De bevindingen zijn zowel duidelijk als dwingend. We hebben duizenden bronnen gesproken. We weten dat Assad over een uitgebreid chemische wapens-programma beschikt. We weten dat Assad eerder op kleine schaal chemische wapens heeft ingezet.

‘We weten ook dat het regime van Assad gifgas heeft gebruikt waardoor 1429 mensen zijn omgekomen waaronder 426 kinderen. We weten dit zeker. We weten hoe gruwelijk de taferelen waren, we weten hoe vreselijk de nasleep was. We weten dat Assad het bewijs heeft geprobeerd uit te wissen.’

‘Dit is bewijs, dit zijn feiten. De vraag is niet meer wat we weten, de vraag is wat we eraan gaan doen. We kunnen een moordenaar als Assad niet ongestraft laten, in het belang van de VS en in het belang van de wereld. De VS gaat met de Amerikaanse burgers praten, met het Senaat en met de bondgenoten. Op basis van onze eigen waarden en in ons eigen tijdsbestek nemen wij een beslissing. Amerikanen zijn moe van oorlogsvoering, ik ben ook moe van oorlog, maar moeheid mag geen reden zijn’.

Official U.S. government report on the alleged use of chemical weapons by the Syrian government:

U.S. Government Assessment of the Syrian Government’s Use of Chemical Weapons

The White House also released a map of Ghouta, displaying the areas affected by the Aug. 21 chemical weapons attack.

map

President Barack Obama said the Syrian government’s use of chemical weapons is a direct threat to U.S. and global security, and indicated the U.S. was ready to act to hold the Assad regime accountable.

548814_437688452956807_141146629_n

America, Obama: ‘Judge, Jury and Executioner’

998272_583297155061090_36692075_n

2013_AFP_Issue_36_1_001

1173717_10151889557933690_746515206_n

%d bloggers liken dit: