Newsblog Leopard

Home » Algemeen (oud) » 911: Timeline

911: Timeline

Berichten

images

Binnenkort is het alweer 12 jaar geleden. Iedereen kan zich ongetwijfeld nog herinneren waar hij zich bevond en wat hij aan het doen was, toen hij het nieuws hoorde van de verschrikkelijke aanslagen in New York. De terreurdaden van 9/11 hebben de wereld veranderd.

Op 11 september  2001 werd Amerika door fundamentalistische islamitische terroristen aangevallen door middel van vier lijnvliegtuigen, die als projectielen strategische en/of symbolische doelwitten „bombardeerden‟. De Bush-regering wees direct naar Osama bin Laden en al-Qaeda als daders. Althans, dat is wat de Amerikaanse overheid verkondigt. Maar is dat wel zo? Over de hele wereld begonnen al vlak na de aanslagen stemmen op te gaan die vragen hadden bij de versie die het Witte Huis de wereld instuurde. Vandaag de dag zijn de twijfels over de officiële versie(s), in de loop der jaren een aantal keer gewijzigd en bijgestuurd, groter dan daarvoor.

Aan de hand van enkele ‘timelines’ de – officiële – gebeurtenissen van 11 september 2001 op een rij.

9-11timeline

9-11Timeline_t6001

Print

911-00219-11-timeline

%d bloggers liken dit: