Newsblog Leopard

Home » Algemeen (oud) » Behead Man Syria

Behead Man Syria

Berichten

Op het internet zijn gruwelijke beelden opgedoken van een onthoofding in Syrië. Het filmpje werd zondag 2 juni 2013  gepost op een website. De video zou in maart dit jaar zijn opgenomen in Syrië, maar de exacte plaats is onbekend. De echtheid en de herkomst van de beelden zijn nog niet vastgesteld.

Het slachtoffer – vermoedelijk een sjiitische of alawitische  man – ligt roerloos op de grond, terwijl mannen rond hem Frans en Nederlands, met Vlaamse tongval, praten.  Voordat de daders de man met een bot mes onthoofden, valt te horen dat ze “draai hem om, draai hem om” en “op zijn buik” roepen. Daarna wordt de man met een bot mes onthoofd, onder gejoel van de strijders. “Allah is groot”, roepen ze in het Arabisch.

WAARSCHUWING: De video bevat gruwelijke beelden!

Link to Video LiveLeak (klik op foto)

Al-Akhbar, AFP, Saturday, June 8, 2013

A video has surfaced allegedly filmed in Syria that shows a group of rebels, some of them speaking Flemish, use a large knife to behead a man. The rebels, chanting “God is great,” first try to slice the man’s head off, but then begin hacking at his throat after failing to make a clean cut. Al-Akhbar cannot verify the authenticity of the video, which was uploaded to the website LiveLeak on Thursday.

The Flemish-speakers, who may be among the hundred or so Belgians believed to have joined the fight against Syria’s government, are heard complaining that the knife is dull, according to a translation of the video.

A recent report by King’s College London has said up to 600 people from 14 European countries, including Austria, Britain, Germany, Spain and Sweden had taken part in the Syria conflict since it began in March 2011. The largest single contingent was from Britain but based on population, the figures for Belgium, Ireland and the Netherlands were the most significant, with around 200 between them.

1001488_559846117416700_1893327351_n

1013491_559842307417081_210140193_n

Huurlingen, gesteund door o.a. Amerika en andere westerse landen, liquideren in Syrië een tweetal jongeren omdat zij steun betuigden aan Bashar Hafiz al-Assad president van Syrië. Deze video is al meerdere keren verwijderd van YouTube. Het is niet bedoeling dat het ‘grote publiek’ dit soort beelden te zien krijgt.

%d bloggers liken dit: